Op bezoek bij Lambanis

March 27, 2021  •  Leave a Comment

In de omgeving van Hampi wonen veel Lambani tribes zij leiden een zigeuner bestaan. Voor het bezoeken van deze Lambani’s kun je het beste een taxi nemen vanuit Hampi of Hospet naar Sandur. Deze taxirit duurt ongeveer 2 uur en gaat over een stoffige zeer slechte weg. In Sandur laat je je afzetten op Kudligi Road bij de handicraft fabriek van Sandur Kushala Kala Kendra dit is de eigenaar van de fabriek. Er werken daar veel Lambani vrouwen waar je een praatje mee kunt maken. Op de terug weg richting Hospet stop je in een van de 4 dorpen waar je langs komt. Maak daar een wandeling door het dorp, er wonen uitsluitend Lambani families. De vrouwen werken voor Sandur Kendra en zitten voor hun huizen met een naaiwerk. Deze mensen vinden het geweldig als er buitenlanders komen. Ze geven je een rondleiding door hun dorp en je drinkt een kopje chai met ze. Het is een onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bij blijven.
SONY DSC


Comments

No comments posted.
Loading...