Het Rode Lotusmeer

April 02, 2021  •  Leave a Comment

Er is een meer in het noord-oostelijk deel van Thailand dat een bezoekje waard is . Tussen de plaatsen Khon Kaen en Udon Thani ligt een lotusmeer nabij de bewoonde wereld. Het Rode Lotusmeer is een onwerkelijke attractie in het noordoosten van Thailand. Van december tot maart is dit grote meer gevuld met lotussen . Het is verbazingwekkend om te zien , het hele meer is roze er staan duizenden lotussen in bloei . Het heet " Talee Bua Daeng " De magie komt pas als je met je bootje midden op het meer bent en je in een zee van roze lotussen dobbert. Er zijn een paar kleine eilandjes waar je Boeddhabeelden, pagodes en andere heiligdommen kunt vinden. Aan de Noord-Oost kant liggen boten aangemeerd waarvan je er een kan huren. Er is een klein restaurant waar je een kopje koffie kunt drinken en kunt lunchen. Voor de Thai is dit een populaire attractie je ziet er verder nog maar weinig toeristen. Als je in de buurt bent ga dan zeker even kijken. De beste tijd om het Rode Lotusmeer te bezoeken is tijdens het koele seizoen van december tot februari. Wonderlijk genoeg staan de lotusbloemen alleen ’s ochtends open dus zorg dat je er vroeg bij bent.

SONY DSC
 


Mahalaxmi Dhobi Ghat Mumbay

March 28, 2021  •  Leave a Comment

In een van de sloppenwijken van Mumbay ligt een wasserij waar meer dan 5000 mensen werken aan alle wasgoed die vanuit heel Mumbay wordt aangeleverd. Van hotels tot overheid, tot particulieren. Alles wordt hier netjes gewassen en gesorteerd. De wasserij ligt pal naast treinstation Mahalaxmi, in het oude deel van Bombay. Het is een waar dorp van betonnen bakken, waarin jongens en mannen staan te schrobben, wringen, drogen, strijken en vouwen. De meest in het oog lopende handeling is het schoon slaan van kledingstukken op schuine blokken beton in het midden van de bak. Heel’ Bombay laat hier zijn was doen. Dat wil zeggen hotels, ziekenhuizen en nogal wat particulieren die het zich kunnen veroorloven. Elke dag wordt een onvoorstelbare hoeveelheid wasgoed opgehaald in de hele stad, gesorteerd, gewassen, opnieuw gesorteerd en teruggebracht volgens een ingenieus logistiek systeem waarvan alleen de dhobi’s, de wasmannen-van-vader-op-zoon, de geheimen kennen. Tienduizend mensen werken hier. Bombay is een werkstad die migranten uit heel India aantrekt, de dhobi ghat doet dit ook. De wassers komen uit vele Indiase deelstaten. Er zijn zowel hindoes als moslims. Het is voor toeristen niet toegestaan om de wasplaats te bezoeken maar tegen een kleine vergoeding krijg je een leuke rondleiding en heb je een indruk wat een geweldige en zeer bijzondere plek dit is.


SONY DSC   


India,Chhattisgarh

March 27, 2021  •  Leave a Comment

Jagdalpur is de hoofdstad van de regio Bastar, het is een ideale uitvalsbasis om wat dorpen in de deelstaat Chhattisgarth te verkennen. In deze dorpen leven nog veel inheemse stammen (Adivasi) Iedere zondag is er markt in Jagdalpur waar veel Adivasi uit de regio komen kopen, verkopen en ruilen. Je kunt in de buurt ook dorpen bezoeken maar sommigen zijn alleen toegankelijk met een gids. Iedere dag is er een weekmarkt in een dorp , wij hebben ze gecombineerd met markten in de deelstaat Orissa en hebben er zo een markten-tour van gemaakt. In Chhattisgarth komen weinig tot geen toeristen en is heel goed te combineren met Orissa. Wil je iets anders dan markten bezoeken ga dan naar de Chitradhara watervallen die je kan vinden op slechts 19 km van Jagdalpur. Het is een van de beste bezienswaardigheden en een weekendje uit bestemminging voor toeristen uit Chhattisgarth en de rest van het land. Het is uitgegroeid tot een van de beste picknickplaatsen waar families en vrienden komen om te genieten van het buitenleven. We hebben de markten-tour zelf samengesteld in overleg met onze reisagent in Orissa.

 


 


Thaise kookcursus in Bangkok

March 27, 2021  •  Leave a Comment

Hoewel ik zelf absoluut geen keukenprinses ben werd ik mee geloodst naar een Thaise kookcursus. Nu ben ik enthousiast geworden over de Thaise keuken. Je kunt zo’n kookcursus volgen bij Baipai Thai Cooking School in Bangkok. Bij deze kookschool kun je kiezen uit een aantal verschillende menu’s. Je leert koken in een Thaise huis-stijl omgeving die anders is dan de meeste hotels en restaurants. Thailand.Baipai kookcursussen zijn korte cursussen in het Engels verzorgd door Thaise professionals. Men heeft een groot aanbod voor iedereen van beginner tot de meer ervaren koks. Ook voor mensen met weinig tijd is er een leuke cursus.De cursussen zijn gericht op lokale Thaise gerechten, bereid met verse lokale producten vaak uit eigen tuin. Wij hadden een cursus van ongeveer 4 uur met de volgende gerechten: Chicken in Pandanus leaves, Papaya salad en red curry paste. Ik had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden.

https://youtu.be/3GunMZon7Ik

 


 


Thailand, BTS Skytrain Bangkok

March 27, 2021  •  Leave a Comment

Door het drukke en chaotische verkeer is het nemen van een taxi vaak niet de snelste manier op van A naar B te gaan. Gelukkig heeft Bangkok een goed en efficiënt openbaarvervoernetwerk over rails. Deze manier van vervoer is vaak het snelste, is duidelijk en gebruiksvriendelijk, efficiënt en niet duur. De treinen zijn schoon, veilig en uitgerust met airconditioning (best koud). Doordat Bangkok miljoenen inwoners kent zijn ook de treinen (of skytrain Bangkok) tijdens spitsuren erg druk. Maar vooral in het drukke centrum van Bangkok is de skytrain of de metro de beste optie voor snel vervoer. In de buurt van Khao san road en Rambuttri zijn er helaas geen haltes. De haltes worden vaak gebruikt om locaties en plaatsen aan te duiden. Kijk goed bij welke halte je hotel dicht in de buurt ligt of boek een hotel zo dicht mogelijk bij een halte om zo efficiënt mogelijk van A naar B te gaan. De service is actief tussen 6.00 en ongeveer middernacht en vertrekt om de ongeveer 5 minuten zodat je nooit lang hoeft te wachten. Een kaartje (muntje bij de AirportLink) koop je bij een machine met cash-geld. Heb je geen munten kun je deze bij het loket wisselen. Je kijkt naar welke station je wilt en wat de bijbehorende prijs van deze rit is. Bij de machine klik je op dit bedrag en betaald met muntgeld. Met dit kaartje check je in bij de poortjes en ook weer uit wanneer je de treinen weer verlaat.
 

Archive
January February March (5) April (4) May June July August September (1) October November December
January February March April May June July August (1) September October November December
January February March April May June July August September October November December